Türk Prysmian Kablo, sürdürülebilirliği odağında tutarak tüm iş süreçlerine entegre etmeye devam ediyor. Sürdürülebilirliği bir hedef değil, yolculuk olarak gördüklerini söyleyen Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, 2021 yılının sürdürülebilirlik alanındaki hedef ve taahhütlerine ulaşmaları anlamında çok verimli bir yıl olduğunu söyledi. Özcan, “Türk Prysmian Kablo olarak, 2021’de sürdürülebilirlik alanında toplam 22 proje hayata geçirdik. 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi 59 bin ton azaltmayı hedefliyoruz” dedi.
Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group'un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, 2021 yılını yoğun bir sürdürülebilirlik ajandasıyla tamamladı. Yıl boyunca Prysmian Group’un sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde çok sayıda projeye imza atan şirket, şimdi de 2022 ve sonrası planlarına odaklanıyor.
“2021’de 22 proje tamamlandı”
Türk Prysmian Kablo’nun ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve faaliyetlerinin her aşamasına sürdürülebilirliği entegre ettiklerini belirten Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, 2021 yılında çok önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi. Özcan, şöyle devam etti: “Prysmian’ın 2030’a kadarki sürdürülebilirlik yol haritası hazır. Sürdürülebilirlik Planı çerçevesinde iş modelimizi, ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı faaliyetlerimizin her alanına entegre ederek güçlendirmeyi, paydaşlarımızın menfaatlerine hizmet edecek şekilde kar etmeyi ve toplum için değer yaratmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz dört temel ayaktan oluşuyor. Bunlar; karbon ayak izini ortadan kaldırmak, döngüsel kaynak kullanımı, iş modelini geliştirmek, çalışanları ve toplumu geliştirmek. Her başlık için belli projeler geliştirdik ve 2021 yılında ciddi bir performans göstererek 22 projeyi tamamladık. Türk Prysmian Kablo olarak, 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi 59 bin ton azaltmayı hedefliyoruz. Bu alana yaptığımız yatırımlarımız ile hayata geçirilen bu projeler sayesinde, 2021’in yıl sonunda yaklaşık 1000 ton CO2 emisyonunu önledik. Bunu, doğal gaz tüketimini yaklaşık 56,2 bin Sm3, elektik tüketimini yaklaşık 1.351 bin kWh ve motorin tüketimini yaklaşık 89,3 bin litre azaltarak başardık.”
“Daha iyi yarınlar için imzanı at”
Sürdürülebilirliği bir hedef değil, yolculuk olarak gördüklerini söyleyen Özcan, bu yolculukta “Daha iyi Yarınlar İçin İmzanı At – Sign It” projesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Özcan, şu bilgileri verdi: “Türk Prysmian Kablo olarak grubumuzun hedeflerini harekete geçirmek ve etkin bir şekilde yer almak, paydaşlarımızın yararına kazanç sağlamak ve toplum için değer yaratmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Çünkü sürdürülebilirlik bir hedef değil, bir yolculuktur. Biz de bu vizyon ve felsefeyle ‘Türkiye’yi Sürdürülebilir Yarınlara Bağlıyoruz’ demeye devam edeceğiz. Prysmian Group’un genel stratejisi ile tamamen uyumlu olan ‘Daha iyi Yarınlar İçin İmzanı At – Sign It’ stratejisinde, sektörün öncüsü olmanın verdiği bilinç ve sorumlukla hareket ediyoruz. Bugün işletmelerin tek amacının finansal hedeflere ulaşmak olmadığını biliyoruz. Alınan tüm kararlar; sağlık, güvenlik ve çevresel alanlardaki etkilerin de dahil olduğu karmaşık süreçlerle iç içe ilerlemek zorunda. Bu nedenle ‘Daha İyi Yarınlar İçin İmzanı At’ diyor, emisyonları ve atıkları azaltarak çevreye duyarlı ürünler üretmeyi taahhüt ediyoruz.”
Türk Prysmian Kablo, 2021 yılında “Daha iyi Yarınlar İçin İmzanı At – Sign It” projesi kapsamında; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Dünya İnovasyon Günü, 20 Mayıs eNclusion Haftası – MEAT Günü, 21 Ekim’de Uluslararası HRD Square Sürdürülebilirlik Webinarı ve 23 Kasım Sürdürülebilirlik Günü temalı geniş kapsamlı webinarlar düzenledi. Şirket, ayrıca sürdürülebilirlik alanındaki farkındalığa ve bilinçlenmeye katkı sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir de anket çalışması hayata geçirdi. Ocak 2021’de, 475 kişinin katılımıyla gerçekleşen ankete şirket çalışanlarının ve müşterilerin yanı sıra tedarikçiler, yatırımcılar ve diğer paydaşlar da dahil oldu.
Sürdürülebilirlik çalışmaları 2022’de de sürecek
Türk Prysmian Kablo olarak sürdürülebilirlik konusunun üzerinde titizlikle durduklarını ifade eden Özcan, sektöre öncülük eden etkinliklere 2022 yılında da devam edeceklerini söyledi. Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tasarruf adımlarımıza 2022 yılında da devam edeceğiz. Bu yıl enerji projelerimiz arasında kendi alanlarımızda yeşil enerjinin kullanımının arttırılması bulunuyor. Bu sayede hem elektrik enerjisi maliyetlerimizi %10 azaltacağız hem de yıllık ortalama 3000 Ton CO2 salımını engelleyeceğiz. Daha yaşanabilir bir dünya ve kaynakların korunmasına yönelik döngüsel iş modeli stratejimiz kapsamında hem ürün hem de tedarik zinciri alanında projelerimiz olacak. Prysmian Group Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) kapsamında 2035 yılında kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonlarında 2035 yılında net sıfır olmayı planlamaktadır. Türk Prysmian Kablo olarak bizler de bu hedefe ulaşmak için titizlikle çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız ve planlarımız ile ilgili detayları önümüzdeki aylarda yayınlayacağımız sürdürülebilirlik raporumuzda tüm paydaşlarımıza sunacağız.
22 Şubat 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.