Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıldönümü sebebiyle şehirlerin yapılaşmasında yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek “Bugün artık sadece kentlerin depreme dayanıklı dönüşümünü sağlamak yeterli değil, aynı zamanda küresel iklim değişikliğinin getirdiği olağanüstü koşullara dayanıklı ‘dirençli kentler’ inşa etmek zorundayız” dedi.
Afetlere karşı dirençli kentler yaratmalıyız
Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıldönümü sebebiyle kentlerin geleceğine yönelik açıklamalarda bulunarak, şehirleri bekleyen güncel tehlike ve risklerden korumak için yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu söyledi. Geçen 23 yılda deprem güvenliğine sahip bina stokunu artırmak üzere pek çok proje hayata geçmesine rağmen yeni ve daha kapsamlı adımlara ihtiyaç olduğunu belirten Fethi Hinginar, “Hızla artan kent nüfusu ve küresel iklim değişikliğinin getirdiği yeni olağanüstü koşullar dikkate alındığında sadece deprem güvenliğini konuşmak yeterli olmuyor. Orman yangınları, aşırı yağmur ve dolu yağışları, su taşkınları, heyelanlar gibi her geçen gün etkisi artan doğal afetlere dayanıklı ‘dirençli kentler’ yaratmalıyız.” dedi.
Şehirlerdeki afet riskleri arttı
Fethi Hinginar, iklim değişikliğinin bir sonucu olarak tüm dünyada etkisi artan doğa olaylarının kentleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Kentlerin yapılaşmasında yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Şehirlerde ortaya çıkan risk ve tehlikeleri azaltmamız, var olan risklere yenilerini ekleyecek, çevreyi olumsuz etkileyecek projelerden uzak durmamız gerekiyor. Afetlerden sonra ortaya çıkan baş edilmesi güç koşulları azaltmak için, afet öncesindeki koşulların iyileştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini unutmamalıyız” dedi.
Yapı kalitesinden taviz verilmemeli
Yapı kalitesine de dikkat çeken Hinginar, “Depreme karşı zamanla yarıştığımız bugünlerde daha nitelikli, daha kaliteli yapılar inşa etmeyi tartışırken, son dönemde inşaat finansmanında yaşanan zorluklar nedeniyle sektörün ucuz ve niteliksiz ürünlere yöneldiğini duyuyoruz. Türkiye’nin bu fırsatını kaçırma lüksü yok. Malımızı ve canımızı, ülkemizin geleceğini korumak için niteliksiz malzeme ve uygulamalardan uzak durmak, yönetmeliklerle uyumlu nitelikli kentsel dönüşümü en kısa sürede tamamlamak zorundayız.” dedi.
Çağdaş yapılaşmaya Ytong desteği
Fethi Hinginar ayrıca “Kentlerimizin, yapılarımızın çağdaş, enerji verimli, sürdürülebilir ve güvenli biçimde yeniden inşa edilerek ve güçlendirilmesi, nitelikli uygulamaların yaygınlaşması, halkımızın kültürüyle ve sosyal ihtiyaçlarıyla uyumlu, dirençli kentsel dönüşümün en kısa sürede tamamlanması için Ytong olarak çaba ve desteğimizi sürdüreceğiz.” dedi.
16 Ağustos 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.