Yapısal yangın güvenliği bilincinin ve farkındalığının yaygınlaştırılması amacıyla Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen, 3 webinar ve bir gösteri testinden oluşan Türkiye İMSAD Yapısal Yangın Güvenliği etkinlik serisi tamamlandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin hem binalarda hem de sanayi kuruluşları ve tesislerde yarattığı olumsuz etki, olası afetler için daha fazla tedbir alınması gerektiğini ortaya koydu. Özellikle deprem sonrası meydana gelen ve artçı sarsıntıların dahi sebep olduğu yapısal yangınlar en az artçı depremler kadar büyük risk taşıyor. Sadece deprem sonrası değil her türlü yapısal yangına karşı bilinç oluşturmayı hedefleyen Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), ilkini 2 Mayıs 2023'te gerçekleştirdiği Yapısal Yangın Güvenliği etkinliklerini tamamladı. Etkinliklerin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Türkiye İMSAD Genel Sekreteri Aygen Erkal, dernek olarak yapısal yangın güvenliği konusunu çok önemsediklerini ve bu konuda hem farkındalık yaratmak hem de bilinç oluşturmak hedefinde olduklarını belirtti. 2015 yılında çalışmalarına başlayan Türkiye İMSAD Yapısal Yangın Güvenliği Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında planlanan ve 3 ana başlık atında gerçekleştirilen webinar serisinin sonrasında etkinlikler gösteri amaçlı yangına dayanım testi ile sonlandı.
Yapı stoku yenilenirken yangın riski göz ardı edilmemeli
İlki "Kentsel Dönüşümde Yapısal Yangın Güvenliği" başlığıyla 2 Mayıs 2023'te gerçekleştirilen webinarda,Efectis Era Avrasya Yangın Güvenliği Mimarı Elif Çataklı ile Yangın Mühendisi Göktuğ Kızılboğa gerçekleştirdikleri sunumlarda; deprem tehlikesine karşı yapı stokunu yenilerken yangın risklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çektiler. Webinarda, yapısal yangın güvenliği hakkında farkındalık yaratmak ve yapısal yangın güvenliği hususlarının uyum içinde çalışmasının sağlanması için yapılması gerekenler ayrıntılı olarak ele alındı.
Endüstriyel tesislerde yangın güvenliği hayati önem taşıyor
Toplumsal bir yangın bilinci oluşturulması amacıyla başlatılan webinar serisinin ikincisi de 17 Mayıs 2023'te "Yapı Malzemeleri Sektöründeki Endüstriyel Tesislerde Yapısal Yangın Güvenliği" başlığı altında düzenlendi. Webinarda,Efectis Era Avrasya Mühendislik ve Kontrol Müdürü M. Salih Korkmaz günümüzde sıkça yaşanan endüstriyel tesis yangınların etkisini en aza indirmek adına yapısal yangın güvenliği açısından yapılması gerekenlere ışık tuttu. Korkmaz, tesislerdeki risk unsurlarını ve bu riskleri bertaraf etmek için değerlendirilmesi gereken konuları anlattı.
Deprem sonrası en önemli ikincil risk yangın
Üçüncü webinar ise "Yapıların Deprem Sonrası Yangın Performansı" başlığıyla 30 Mayıs 2023'te gerçekleştirildi. Etkinlikte, Efectis Era Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik deprem sonrası karşılaşılan ikincil riskler arasında en önemlilerinden biri olan yangınlarla mücadele etmek için geliştirilmesi gereken stratejilere değindi. İbik, mevcut pasif yangın güvenlik sistemlerinin performanslarını ve yangın riskinin bertaraf edilmesi için alınması gereken önlemleri katılımcılarla detaylı olarak paylaştı.
Yapısal yangın güvenliği için uygulamalı test
3 webinar ve bir gösteri testinden oluşan Türkiye İMSAD Yapısal Yangın Güvenliği etkinlikleri 15 Haziran tarihinde Efectis Era Avrasya’nın Kocaeli Dilovası’ndaki laboratuvarında gerçekleşen gösteri amaçlı yangına dayanım testi ile tamamlandı. Açılış konuşmasını Efectis Era Avrasya Satış Yöneticisi Ayşenur Ordulu’nun yaptığı etkinlikte, Türkiye İMSAD Genel Sekreteri Aygen Erkal da kısa bir konuşma yaptı. Ardından Laboratuvar Müdürü Ali Bayraktar ve Yangına Dayanım Takım Lideri Yusuf Üstündağ da katılımcılara laboratuvar ve gerçekleştirilen EN 1634-1 testi hakkında teknik bilgi verdiler. İlgiyle takip edilen gösteri testinde; EN 1634-1 standardı kapsamında yangına dayanım testi uygulanarak, katılımcıların kapıların yangın güvenliğine olan etkilerini gözlemlemesi sağlandı. Teste tabi tutulan yangın kapısı yaklaşık 1 saat boyunca dayanım gösterdi. Test sırasında uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirmede, katılımcılara testin teknik özellikleri ve yapıların yangın güvenliğine etkileri hakkında bilgi verildi.
Yapısal Yangın Güvenliği Webinar Serisini Türkiye İMSAD Youtube kanalından izleyebilirsiniz:
https://youtube.com/playlist?-xX-BBe6PdmD
21 Haziran 2023
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 1.800 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.