İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, özellikle sürdürülebilir üretim için dönüşüm sürecini hızlandıran Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı üyelerine özel eğitim programı başlattı. Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme Komitesi’nin, iki aşamalı planladığı “Yeşil Mutabakat’a Hazırlık Eğitimleri”nin ilk ayağında, Yeşil Mutabakat kapsamında öne çıkan konular 5 başlık altında ele alındı. Sonbaharda gerçekleşecek ikinci aşamada ise "AB Sınırda Karbon Vergisi" ile ilgili uygulama eğitimi yapılacak.
Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme Komitesi’nin, 2020-2021 yılı çalışmaları kapsamında Yeşil Mutabakat'a hazırlık amacıyla hayata geçirdiği iki aşamalı eğitim programının birinci aşaması 3 Haziran 2021’de başlayıp 1 Temmuz 2021’de tamamlandı. Eğitim kapsamında, sınırda karbon vergisinin dayandırılabileceği "Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri", "Yaşam Döngüsü Analizi", "Çevresel Ürün Beyanı", "Kurumsal Karbon Ayak İzi" konularında Türkiye İMSAD üyelerinin bilgilerinin tazelenmesi ve yeni gelişmelerden haberdar olmaları hedeflendi.
Birinci aşamanın ilk eğitimi Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri başlığı altında 3 Haziran’da gerçekleşti. ERKE firmasından Başak Erik, yapı malzemelerinde kullanılan ürün sürdürülebilirliği sertifikaları ile bu sertifikaların amaç ve kapsamını anlattı.
10 Haziran tarihli Yaşam Döngüsü Analizi (LCA) başlıklı ikinci eğitimde, yine ERKE firmasından Sezenay Arslan malzeme yaşam döngüsü analizinin amacı ve kapsamı ile ürün karbon ayak izi hakkında bilgi paylaştı.
17 Haziran’daki Çevresel Ürün Beyanları (EPD)-I başlıklı üçüncü eğitimde METSİMS firmasından Dr. Hüdai Kara, EPD belgelerinin hazırlanması, nasıl okunacağı, nasıl bir bilgi içerdiğinin yanı sıra, EPD’ler açısından ürün karbon ayak izi ve diğer etkilerini ele aldı.
24 Haziran tarihinde gerçekleşen dördüncü eğitim için yine METSİMS firmasından Dr. Hüdai Kara Çevresel Ürün Beyanları (EPD)-II başlıklı eğitimde EPD belgelerinin kullanımı, getirdiği fırsatlar, Dijital EPD kavramı, EPD ile Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) entegrasyonu ve EPD’ler ile Yeşil Mutabakat bağlantısını masaya yatırdı.
İlk aşamanın son eğitimi ise 1 Temmuz’da Altensis firmasından Emre Ilıcalı ve Berkay Somalı’nın sunumuyla gerçekleşti. Kurumsal Karbon Ayak İzi başlıklı eğitimde ISO 14064 ve Greenhouse Gas Protocol’e uygun olarak kurumsal karbon ayak izi hesaplaması ve raporlaması yapabilen Quickcarbon yazılımı hakkındaki detaylar katılımcılarla paylaşıldı.
Türkiye İMSAD üyesi sanayicilerin ve üye dernek üyelerinin ilgiyle takip ettiği 5 eğitim toplantısında, katılımcıların soruları konuşmacılar tarafından yanıtlanarak her eğitimde gerçekleşen online oylamalar ile sektörün Yeşil Mutabakat ile ilgili durum tespitleri yapıldı. “Yeşil Mutabakat’a Hazırlık Eğitimleri”nin sonbaharda yapılması planlanan ikinci aşamasında ise önümüzdeki dönemde yoğun bir şekilde odaklanılması gerekecek AB Sınırda Karbon Vergisi konusunda, uzmanların vereceği uygulama eğitimleri ile yol haritalarının belirlenmesi hedefleniyor.
16 Temmuz 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.