Çevre kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık gibi sorunların artışıyla teknolojinin doğal kaynakları koruma ve sürdürülebilir kılma üzerindeki etkisi her geçen gün daha da dikkat çeken bir konu haline geliyor. Son günlerde bu anlamda en dikkat çeken birlikteliklerden biri 2021 yılının başında, Dr. R. Erdem Erkul tarafından kurulan Cerebrum Tech’den geldi. “Gelecek ve gençler için ilham veren bir teknoloji şirketi” felsefesiyle, Türkiye, ABD, İngiltere ve Güney Kore’de faaliyet göstermeye başlayan Cerebrum Tech, su kaynaklarının verimli kullanılması, su tüketiminde tasarruf sağlanması ve sürdürülebilirlik alanında teknolojiler geliştirmek üzere Güney Kore’den Wi.Plat şirketi ile iş birliği kurdu.
Su kaçakları yapay zeka ile tespit edilecek
Bu iş birliğinin kurulması ve suyun verimli kullanılması üzerine teknolojiler üretilmesinin önemine dikkat çeken, Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, “Çevresel sorunlar, verimlilik ve sürdürülebilirlik gibi kavramlar günümüzde oldukça büyük önem arz ediyor. Özellikle su kaynaklarının verimli kullanılması tek başına oldukça önemli bir konu. Biz bu konuda teknoloji sayesinde önemli adımlar atılabileceğini düşünüyoruz. Güney Kore’de faaliyet gösteren bir Türk teknoloji şirketi olarak Wi.Plat ile kurduğumuz iş birliği sayesinde, su kaçaklarının yapay zeka yoluyla tespit edilmesiyle hem su verimliliği hem de iş gücü ve kaynak verimliliği sağlamayı hedefliyoruz. Ürettiğimiz teknolojilerin ise Türkiye ve Güney Kore’de verimliliği sağlamasının yanı sıra dünyaya ihraç edilebilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.
Su verimliliği için çözümler üretilecek
Wi.Plat CEOsu Sanghoon Cha ise, “İklim değişikliğine bağlı anormalilerin artış göstermesiyle, su kaynaklarının korunması daha da önemli hale geldi. Bu anlamda su tedarik sistemlerindeki sızıntıları yönetmek için yenilikçi ve yüksek teknolojiler geliştiriyoruz. Su sızıntılarının azaltılmasıyla, diğer kaynakları da koruma altına alabileceğimizi düşünüyoruz. Su sızıntılarının yönetimi teknolojisi, iklim değişikliği, kaynak verimliliği gibi sorunların üstesinden gelebilmek için oldukça önemli. Cerebrum Tech ve Wi.Plat arasında yapılan bu iş birliği sayesinde, su verimliliği sorunlarına çözümler üretmeyi ve iklim değişikliğine karşı akıllı şehir teknolojileri geliştirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.
Dünya Bankası Su Kaynakları Yönetimi Raporuna göre, insanlık artan talep, değişken arz, yaygın kirlilik ve suyla ilgili felaketlerle bağlantılı karmaşık zorluklarla karşı karşıya. İklim değişikliği ve nüfus artışının su kaynakları üzerinde ek baskı oluşturması bekleniyor. Her yıl 55 milyondan fazla insan kuraklıktan etkilenirken, 1995-2021 yılları arasında, gerçekleşen afetlerin hemen hemen yarısını seller oluşturuyor ve 2.3 milyar insan bu afetlerden etkilendiği belirtiliyor. Bu bağlamda su kaynaklarının yönetilmesi üzerine teknolojiler, su verimliliğinin temellerini oluşturuyor.
28 Ağustos 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.