Kombiyi doğru kullanmanın hem bütçe hem de sürdürülebilirlik için önemli olduğuna dikkat çeken Vaillant, Dünya Tasarruf Günü’nde, kış aylarında ısınırken daha az fatura ödemenin tüyolarını verdi.
Sürdürülebilirliğin gündemde ilk sıralarda yer aldığı, enerji maliyetlerinin yükseldiği günümüz dünyasında tasarruf, her zamankinden önemli.Ekim ayının 31. günü tüm dünyada Dünya Tasarruf Günü olarak kutlanıyor. Dünya Tasarruf Günü’nde 1924’ten bu yana her yıl tüketimi değil, biriktirmeyi teşvik etmek ve kaynakların sürdürülebilirliğini güçlendirmek konusunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Sadece iklimlendirme sektörüne odaklanan ve bu alana yatırım yapan, sürdürülebilirliği iş stratejisinin temeline yerleştiren Vaillant, gündelik yaşamda uygulanabilecek birtakım değişikliklerle tasarruf sağlarken, daha yaşanabilir bir dünyaya da katkıda bulunulabileceğini hatırlatıyor.
“Evimizde ve çevremizde daha iyi bir iklim oluşturmak” hedefiyle çalışanVaillant’ın verdiği tasarruf önerilerine göre; yoğuşmalı kombiler enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor. Yoğuşmalı kombiler, yanma sonucunda oluşan baca gazı içindeki su buharı enerjisinden de faydalanarak daha yüksek bir verim sağlıyor. Bu şekilde enerji maliyetlerini ve emisyonlarını yüzde 20'ye kadar azaltmak mümkün oluyor. Yoğuşmalı kombi oda termostatı ile kullanıldığında ise bu oran yüzde 30’lara varan değerlere çıkıyor.
Kombiyi doğru kullanmak tasarruf ve konfor getiriyor
Enerji verimliliğini en üst seviyeye yükselten ürünlere yatırım yapan Vaillant, doğru kullanımın tasarruf ve konfor sağladığını, ayrıca kombinin ömrünü de uzattığını vurguluyor.Vaillant, Dünya Tasarruf Günü’nde;kış aylarında daha düşük fatura ödemenin tüyolarını veriyor:
Odalar kullanım amaçlarına göre ısıtılmalı
Daha yüksek bir ısınma konforu, tüm radyatörler açıkken ve odalar kullanım amaçlarına uygun olarak ısıtıldığında elde edilir. Binanın bazı kısımları ısıtılmadığında veya yetersiz ısıtıldığında binanın malzemesi de zarar görebilir.
Termostatik vana veya oda termostatı ile ilave yüzde 10’a varan tasarruf
Evinizin her odasının sıcaklığını ayrı ayrı kontrol edebilmek için termostatik vana kullanın. Termostatik vanalar sayesinde oda sıcaklığını kişisel gereksiniminize göre ayarlayabilir ve kalorifer sisteminizin hesaplı bir biçimde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Termostatik vana veya oda termostatının ayarlarına sürekli müdahale etmeyin. Bu iki cihaz, belirleyeceğiniz oda sıcaklığının korunmasına ve gereksiz enerji sarfiyatının önüne geçilmesine katkı sağlar. Termostatik vana veya oda termostatı kullanımı ile yüzde 10’a varan bir tasarruf elde edebilirsiniz.
Radyatörlerin önleri kapatılmamalı
Radyatörler oda içerisinde, ortam havasının radyatörün alt kısmına rahatça girebilmesine ve radyatör boyunca hareket edip üst kısmına doğru yükselebilmesine olanak sağlayacak şekilde yerleştirilmiştir. Bunun için radyatörün etrafının açık olması gerekir.
Oda sıcaklığı ihtiyaç duyulan seviyede olmalı
Oda sıcaklığı kendinizi rahat hissedeceğiniz değere ve kullanım amacına göre ayarlanmalıdır. Örneğin kış mevsimi boyunca oda sıcaklığı; gündüz 22°C, gece ise 20°C ila 18°C arasına ayarlanabilir. Bunun yanında, yatak odası gibi az kullanılan odaların sıcaklığı ise 20°C’nin altında olabilir. Bunun üzerindeki her bir derece yaklaşık yüzde 6 oranında fazladan enerji tüketimi anlamına gelir. Kombinin sürekli açılıp kapatılmaması, belli bir sıcaklıkta sabitlenmesi ise hem verimliliğin sağlanması hem de güvenlik ekipmanlarının sürekli devrede olması adına ayrıca önem taşımaktadır.
Cihazların bakımı ihmal edilmemeli
Isıtma cihazları verimli, emniyetli ve güvenilir bir şekilde çalışabilmek için belirli bir çalışma süresinden sonra temizlik ve bakıma gereksinim duyar.
Bakım ve satış sonrası teknik hizmetleri mutlaka kullanılan markanın yetkili servisinden alınmalıdır. Bu sayede yüksek yedek parça ve işçilik giderlerinin yanı sıra olası yanlış müdahalelerin de önüne geçilebilir.
31 Ekim 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.