Yangın, can ve mal kayıplarına neden olan en büyük tehlikelerden biridir. Ancak etkili bir yangın söndürme sistemi, bu riski en aza indirmenin anahtarıdır. Yangınlara karşı etkili bir müdahale sağlamak amacıyla yangın pompa sistemleri büyük önem taşır.Masdaf Genel Müdürü Erhan Özdemir,yangın pompa sistemlerinin düzenli bakımının ve periyodik kontrollerinin, sistemin verimli çalışması ve olası arızaların önlenmesi açısından hayati önem taşıdığını belirtiyor.
Can ve mal kaybına neden olan yangınlar, günümüzde en ciddi tehlikeler arasında yer alıyor. Yangın anında yeterli su basıncını sağlayarak etkili bir söndürme işlemi gerçekleştirilmesine yardımcı olan, yangın söndürme sistemlerinin en kritik bileşenlerinden biri olan yangın pompa sistemleri, bu tehdide karşı önlem almak ve etkili bir müdahale sağlamak amacıyla oldukça kritik öneme sahip.
Endüstriyel tesislerden hastanelere, alışveriş merkezlerinden konut projelerine kadar geniş bir yelpazede kullanılan yangın pompa sistemleri, yangın anında suyun yeterli basınçla dağıtımını sağlayarak, müdahale süresini kısaltıyor ve oluşabilecek zararı en aza indiriyor.
Yangın pompa sistemlerinin düzenli bakımı hayati önem taşıyor
Yangın pompa sistemlerinin düzenli bakımının ve periyodik kontrollerinin, sistemin verimli çalışması ve olası arızaların önlenmesi açısından hayati önem taşıdığını belirten Masdaf Genel Müdürü Erhan Özdemir, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerine göre, 2024 yılında İstanbul'da toplam 24 bin 948 yangın meydana geldi. Bu veriler bize yaklaşık 20 dakikada bir yangın çıktığını gösteriyor. Bu yangınların 6 bin 47'si ev, 2 bin 604'ü depo, iş yeri, büro ve ticari amaçlı yapılarda oldu. Ne yazık ki yangınlarda yaralanmalar ve can kayıpları da yaşandı. Öte yandan Ulusal Yangından Korunma Derneği'nin (NFPA) verilerine göre her 24 saniyede bir, Amerika Birleşik Devletleri'nin herhangi bir yerindeki bir yangına bir itfaiye müdahale ediyor. Her yıl ortalama 358 bin 300 ev kaynaklı yangın çıkıyor. Rakamlar işin ciddiyetini ve her türlü tedbirin mutlaka alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu tedbirlerin başında da yangın pompa sistemlerinin bakımı geliyor. Yangın pompalarının belirli aralıklarla test edilmesi, mekanik ve elektriksel kontrollerinin yapılması gerekiyor. Bu sistemler, bir yangın durumunda hemen devreye girip yangına gerekli müdahaleyi yapmak üzerine tasarlanıyor. Ancak bakım, test ve kontrolleri yapılmamış yangın sistemleri maalesef ihtiyaç anında kritik görevini yapamaz durumda olabiliyor” diyor.
Yangın pompa sistemleri seçimi de büyük önem taşıyor
Yangın pompa sistemlerinin, yüksek güvenlik standartları çerçevesinde üretildiğini söyleyen Erhan Özdemir, “Bu sistemler, belirlenen su çıkış noktalarına gerekli debi ve basınçta su iletimini sağlar. Bu sayede yangınla mücadelede ihtiyaç duyulan suya kolayca ulaşılabilir. Yangın nedeniyle oluşabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmek için gerekli önlemler önceden alınmalı, yüksek güvenlik standartları çerçevesinde üretilen yangın sistemleri tercih edilmeli ve bu sistemlerin periyodik bakım, test ve kontrolleri yetkin teknik ekipler tarafından yapılmalı” şeklinde konuşuyor.
ŞANTİYE®
Daha iyi yapılar için...
18 Şubat 2025
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.