Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından, Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) şemsiyesi altında düzenlenen “10th International Symposium on Steel Bridges For A Green Planet” (SBIS 2022) 20-22 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da InterContinental Hotel’de gerçekleştirilecek.
“International Symposium / Conference on Steel Bridges” 25 Şubat 1988 tarihinden beri Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork - ECCS) üyeleri tarafından ECCS şemsiyesi altında gerçekleştiriliyor. Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) “8th International Symposium on Steel Bridges: Innovation and New Challenges” sempozyumunu 2015 yılında ECCS Yıllık Toplantılarıyla birlikte İstanbul’da düzenlemişti. TUCSA bu yıl da “10th International Symposium on Steel Bridges For A Green Planet” sempozyumuna 20-22 Eylül 2022 tarihlerinde, ECCS Yıllık Toplantılarıyla birlikte İstanbul’da ev sahipliği yapmanın ve bu etkinliğin insan ile doğa arasında köprü oluşturmasını hedeflemenin gururunu yaşıyor.
Türkiye, Avrupa ile Asya arasında doğal köprü oluşturmakla birlikte, 1973 yılından başlayarak gerçekleştirdiği beş asma köprü ile iki kıtayı fiziken de birbirine bağlıyor. Bu köprülerden üçü İstanbul Boğazı'nın ve biri de İzmit Körfezi’nin üzerinde yer alırken, bu yıl Çanakkale Boğazı üzerinde hizmete giren 1915Çanakkale Köprüsü, 2.023 metre ile dünyanın en geniş orta açıklığına sahip köprüsü ile iki kıtayı birbirine bağlayan beşinci köprü oldu.
Yaklaşık 50 yılda dünyanın önde gelen geniş açıklıklı beş asma köprüsünü yapma vizyonuna ve becerisine sahip Türkiye, bu köprülerin dışında Haliç Köprüsü (1974), Haliç Metro Köprüsü (2014), Nissibi Köprüsü (2012-2015) ve Kömürhan Köprüsü (2014-2016) gibi daha birçok özgün çelik köprünün tasarımını ve yapımını gerçekleştirmişti. Bu köprülerden elde edilen bilgi birikimi ve deneyim sayesinde Türkiye, dünyanın çeşitli ülkelerinde ve kıtalarında çok sayıda köprü yapmış dünyanın köprü üretim ve yapım merkezlerinden biri haline geldi. Son olarak gerçekleştirdiği 1915Çanakkale Köprüsü, Türkiye’nin dünyanın her köşesinde en büyük köprüleri yapabileceğinin kanıtı oldu.
İstanbul ve Çanakkale Boğazları ile İzmit Körfezi üzerinde, Avrupa’yı Asya’ya bağlayan beş büyük asma köprüye sahip ülkemizde yapılacak sempozyuma katılım, Türkiye’nin bu konudaki akademik ve teknik yeterliliğini dünyaya duyurma ve geliştirme açısından önem taşıyor.
Etkinlik programı ise şu şekilde:
20 Eylül 2022 / 1915 Çanakkale Köprüsüne Teknik Gezi
21-22 Eylül 2022 / Yeşil Bir Gezegen için 10. Uluslararası Çelik Köprü Sempozyumu (SBIS 2022)
21 Eylül 2022 / European Steel Bridges Awards Ödül Töreni
21 Eylül 2022 / Gala Dinner ve TUCSA’nın 30. Kuruluş Yıldönümü Yemeği
1915Çanakkale Köprüsü Ödülünü SBIS 2022’de Alacak
ECCS tarafından iki yılda bir düzenlenen Avrupa Çelik Köprü Ödülleri kapsamında Karayolu ve Demiryolu Köprüleri kategorisine ödüle layık görülen 1915Çanakkale Köprüsü, Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Peru Modüler Köprü ile Bisiklet ve Yaya Yolları kategorisine ödüle layık görülen Bridge De Lille Langebro köprüleri ödüllerini 21 Eylül 2022 Çarşamba günü düzenlenecek ödül töreninde alacaklar.
Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için: https://sbis.tucsaevents.org/index.html
Etkinlik kayıt sayfası: https://sbis.tucsaevents.org/registration.html
Etkinliğe katılım ve detaylı bilgi için: yesimgures@tucsa.org
17 Eylül 2022
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.