Canlılarca erişilebilir ve kullanılabilir tatlı su, dünyamızdaki suyun yüzde 0,5’i ile sınırlı.Dünya genelinde kullanılabilir ve erişilebilir su kaynaklarının kıtlığı, evrensel bir kabulle “Küresel su krizi” olarak ifade ediliyor. İklim krizi kaynaklı seller ve kuraklıklar su havzalarını ve kaynakların üzerindeki riskleri artırıyor. Türkiye’mizde de özellikle Marmara ve Ege Bölgelerinde hızla artan nüfus, yoğun tarım, sanayi ve inşaat faaliyetleri, su kaynakları üzerinde baskı oluşturuyor. Günümüzde suyun verimli ve tasarruflu değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. Endüstriyel arıtma cihazları konusunda alanında 30 yılı aşkın köklü geçmişiyle 6 kıtada ve 80’i aşkın ülkede tercih edilen Türkiye’nin global su arıtma markası Rielli, su tüketiminin yüksek olduğu inşaat sektörüne, su verimliliği ve geri dönüşümü konularında büyük fırsatlar sunuyor.
Erişebilir ve kullanılabilir tatlı su kıtlığını ifade eden küresel su krizi, dünya genelinde milyarlarca kişinin hayatını etkiliyor, göç ve çatışma risklerini artırıyor. İklim değişikliğinin de etkisiyle dünya genelinde hızla büyüyen bir sorun olan su kıtlığı, Türkiye’de etkilerini gösteriyor. Özellikle Marmara ve Ege Bölgelerinde hızla artan nüfus, yoğun tarım, sanayi ve inşaat faaliyetleri, su kaynakları üzerinde baskı oluşturuyor. Bu durum, tüm endüstrilerde olduğu gibi inşaat sektöründe de su kaynaklarının verimli kullanımını ve suyun geri dönüşümünü zorunlu hale getiriyor.
Endüstriyel arıtma cihazları konusunda alanında 30 yılı aşkın köklü geçmişiyle 6 kıtada ve 80’i aşkın ülkede tercih edilen Türkiye’nin global su arıtma markası Rielli, inşaat sektörüne yönelik çözümleriyle atık sularda yüzde 90-95'lere varan geri kazanım oranları sağlıyor ve Ters Ozmoz sistemleriyle deniz suyunu arıtarak kullanım suyu elde ediyor.
Her Gün Bin 200 Haneli Bir Mahallenin İhtiyacı Kadar Suyu Geri Kazandırıyor
Rielli’yi bünyesinde barındıran Kazancı Çevre Tekniği’nin Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, su tüketimi yüksek inşaat sektörünün, verimlilik ve geri dönüşüm konularında büyük fırsatları da barındırdığını vurgulayarak, “İnşaat sektörünün öncü firmalarıyla iş birliklerimizde önemli su geri kazanım değerleri sağladık. Farklı inşaat firmalarıyla, İstanbul ve Yalova’da,konut projelerinde ve ticaret merkezlerinde atık suların geri kazanılarak yeniden kullanılmasını sağlayan gri su arıtma sistemleri veya tuzlu sudan içme suyu üretme tesisleri kurduk. 2023’te tamamlanan ve 2024’te tamamlanacak projelerimiz toplamda her gün, yaklaşık 1.200 hanelik bir mahallenin günlük su ihtiyacını karşılayabilecek su üretimi sağlıyor” şeklinde konuştu.
Yalova’da Her Yıl, Deniz Suyundan Sakarya Akgöl Göletinin Hacmi Kadar Su Elde Ediyor
Artun Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yalova'da kurulan deniz suyu arıtma sistemimiz ise, saatte 12,5 metreküp kapasiteyle çalışıyor. Bu sistem, yılda yaklaşık 109.500 metreküp, yani Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan Akgöl göletinin su hacmi kadar su kazanımı sağlıyor. Bu projelerle, inşaat sektöründe su verimliliği ve geri dönüşümü konusunda büyük adımlar atmış olduk. Su kaynaklarının korunmasına ve suyun verimli kullanımına önemli katkılar sağlıyoruz.”
Kuzey Afrika’ya15-20 Bin Kişinin Günlük İhtiyacını Karşılayan Çözüm İhracı
Türkiye’nin global su arıtma markası Rielli’nin 30 yılı aşkın köklü geçmişiyle 6 kıtada ve 80’i aşkın ülkede tercih edildiğini belirten Artun Kazancı, ”Kuzey Afrika’ya, kurmuş olduğumuz Deniz Suyu Ters Ozmoz Sistemi, 3 bin metreküp günlük kapasitesiyle deniz suyundan yaklaşık 15-20 bin kişilik bir nüfusun günlük su ihtiyacını karşılayacak kullanım suyu elde edilmesini sağlıyor. Bu projemiz, su kıtlığına karşı geliştirdiğimiz uluslararası çözümlerimizden sadece birini ifade ediyor. Su kıtlığına çözüm sunan projelerimizle hem ülkemize hem de dünyaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Gelecekte de su kaynaklarının verimli kullanımı ve geri dönüşümü konusundaki çözümlerimizi genişleterek, çevresel sürdürülebilirlik ve su güvenliği alanında öncülük etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
15 Ağustos 2024
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.