Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale getirilen "Sıfır Enerji Binalar"a dönüşümün ülke gündemimizde yer alması için ilki Eylül 2020’de gerçekleştirilen Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Forumu ZeroBuild Türkiye’nin ikincisi, 22-26 Eylül 2021 tarihinde “Right Now, GO! - Hemen Şimdi, Harekete Geç” sloganı ile gerçekleştirilecek. Fikir önderlerini 5 gün boyunca dijital ortamda ağırlayacak etkinlikte, konuşmacı olarak deneyimini aktarmak isteyenler, www.turkiye.zerobuild.org adresinden 30 Nisan’a kadar başvuruda bulunabilecek.
Kullandığımız enerjinin büyük kısmını ithal eden ülkemizde, ülke ekonomisi ve birey ekonomisi için “enerji verimliliği ve tasarrufu”, “yenilenebilir enerji” büyük önem taşıyor. Birleşmiş Milletler tarafından 2030 yılı için belirlenen sürdürülebilir kalkınma amaçları arasında yer alan; ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ‘Sürdürülebilir Şehirler’ ve ‘Topluluklar ve İklim Eylemi’ konularının odağında yer alan ‘Sıfır Enerji Binalar’; bu önemi nedeniyle ikinci kez uluslararası boyutta 22-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Sıfır Enerji Binalara dönüşümü desteklemek amacıyla kamu, özel sektör, akademisyenler, inşaat malzemesi üreticileri, sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri, mimarlar, mühendisler, konut sakinleri, çevre gönüllüleri gibi birçok farklı kitlenin bir araya geleceği etkinlikte, toplam 25 oturumda, 100'e yakın konuşmacı yer alacak.
Yapı malzemeleri, yenilenebilir enerji, yalıtım, havalandırma, ısıtma, soğutma, ev otomasyonu, aydınlatma, ev aletleri, mimarlık ve müşavirlik hizmetleri gibi tüm ilgili disiplinlerdeki sektör temsilcisi markaların poster sunumları ile sektöre Sıfır Enerji Binalar özelinde bilgi sunacağı platformda, sektör profesyonelleri de deneyim ve bilgilerini çevrim içi konuşmacı olarak sektör ile paylaşabilecek. www.turkiye.zerobuild.org adresinden yapılan çevrim içi sunum başvuruları 30 Nisan’a kadar devam edecek.
Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum 2020 yılında, dünyanın önde gelen bilim insanları arasında yer alan Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arild Gustavsen, 2014 yılında Avrupa Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme Birlikleri Federasyonu (REHVA) tarafından Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne layık görülen Doç. Dr. Enrico Fabrizio, İsveç’teki Linnaeus Üniversitesi’nde bina teknolojileri alanında çalışan ve yeşil binalar konusunda akademik literatürde en fazla bilimsel çalışmaya sahip birkaç isim arasında yer alan Prof. Dr. Ambrose Dodoo, Pasif Evler, düşük karbon teknolojisi, düşük enerjili tasarım ve iç ortam hava kalitesi gibi konularda uzmanlığa sahip Dr. Öğr. Üyesi Carlos Jimenez-Bescos, sıfır enerji binalar ile ilgili dünyanın önde gelen iki kitabının yazarı olan, Belçika’daki Liege Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Shady Attia, IPMA proje yönetimi Seviye D sertifikasına sahip, lisanslı Pasif Ev tasarımcısı ve halen Roberts and Treguer Şirketi'nin İş Geliştirme ve Tasarım Müdürü olarak çalışan Bachir Nebia gibi uzmanlar katılmıştı.
26 Nisan 2021
Türkiye'nin en ESKİ ve en çok ZİYARET EDİLEN şantiyesi: ŞANTİYE®...
İnşaata dair "KAYDADEĞER" ne varsa... 1988'den bu yana...
Şantiye®nin ürettiği, derlediği ve yayınladığı içeriklerde öncelik “KAMUSAL YARAR”dır...
Ve yayınlanan içeriğin “ÖZEL” olmasına özen gösterilir...
BASILI DERGİ + E-DERGİ + SANTİYE.COM.TR + SOSYAL MEDYA + DİJİTAL PLATFORMLAR...
İnşaat sektörünün buluşma noktası Şantiye®, “Güven”i temsil eden “Basılı bir Yayın” olma özelliğinin yanı sıra yenilenen web sitesi, Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-Dergi gibi mobil uygulamalardaki varlığı, 42 bin E-Bülten abonesi ve 85 bin sosyal medya takipçisi-bağlantısıyla inşaat sektörünün en önemli iletişim platformlarından biri olmaya her ortamda devam ediyor... 1988'den bu yana...
Şantiye® ayrıca yapı sektörüne "Şantiye'nin Yıldızı Ödülü", "Yılın Yeşil Yapı Malzemesi / Teknolojisi Ödülü" ve "Şantiyeden Kareler Fotoğraf Yarışması" gibi farklı organizasyonlarla da katkı sunuyor.
Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın...
Şantiye®, başta ABONELERİ olmak üzere 2020-2025 yıllarında ilan veren firmalar ABS Yapı, Akyapı, Alumil, Anadolu Motor (Honda), Alkur, Ak-İzo, Altensis, Arbiogaz, Aremas, Arfen, Artus, Assan Panel, Asteknik, Atos, Batıçim, Baumit, Betek, Betonblock, Borusan CAT, Bosch Termoteknik, Bostik, BTM, Buderus, Bureau Veritas, Chryso, Çimsa, Çuhadaroğlu, Çukurova Isı, Deutsche Messe, Duyar Vana, DYO, Efectis ERA, Ekomaxi, Elkon, Emülzer, Eryap, Filli Boya, Fixa, Fullboard, Form Endüstri Ürünleri, Form Endüstri Tesisleri, Form MHI (Mitsubishi Heavy Industries) Klima, Garanti Leasing, GF Hakan Plastik, Gökçe Brülör, Grundfos, Hannover Fairs, Hilti, IQ Alüminyum (by Deceuninck), İNKA, İntek, İpragaz, İstanbul Teknik, İzocam, İzoser, Kalekim, Knauf, Knauf Insulation, Komatsu, Köster, Kuzu Grup, LG, Marubeni, Masdaf, Master Builders Solutions, MBI Braas, Meiller Kipper (Doğuş Otomotiv), Messe Frankfurt, Messe München/Agora Tur., Mekon, Mitsubishi Chemical, Molecor, Nalburdayim.com, NETCAD, ODE, Ökotek, Özler Kalıp, Özpor, Panasonic, PERI, Pimakina, Polyfibers, Polyfin, Prometeon, Ravago, Rehau, Saint Gobain Türkiye, Samsung, Saray Alüminyum, Schüco, Selena (Tytan), Sentez Mekanik, Serge Ferrari, Shell, Siemens, Sistem İnşaat, Soudal, Sika, Şişecam, Temsa, TMS, Tekno Yapı, Türk Ytong, Tremco illbruck, Vaillant, Vekon, Viessmann, Wermut, Wielton, Wilo, Winsa, XCMG, Xylem ve ZF'nin değerli katkılarıyla hazırlanmaktadır.
ABONE OLMAK İÇİN
Bir yıllık abonelik bedelimiz olan 2.100 TL (6 Sayı, KDV Dahil)'yi TR70 0001 0008 5291 9602 1550 01 IBAN no’lu hesabımıza (Ekosistem Medya) yatırıp; ardından dekontu, açık adresinizi ve fatura bilgilerinizi (şahıs ise TC kimlik no; firma ise vergi dairesi-numarası) santiye@santiye.com.tr adresine e-posta veya 0532 516 03 29 no’lu telefona WhatsApp / SMS aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.